blog-drainage2-grijs

Drainage

Een essentieel systeem dat wordt gebruikt om overtollig water effectief af te voeren en de stabiliteit en functionaliteit van de grond te verbeteren.

Over drainage

Drainage is het afvoeren van water uit de bodem over en door de grond, met als gevolg het verlagen van het grondwaterpeil. Hierbij kan het water worden afgevoerd via drains, kleine sloten of greppels. Wanneer er water in uw tuin blijft staan, heeft dat vaak te maken met de klei grond en/of een verkeerde afloop van het water.

Ook veel groene aanslag op uw bestrating kan verholpen worden door drainage. Hierdoor word het water sneller afgevoerd, waardoor u minder groenaanslag krijgt.

blog-drainage2-grijs

Waarom drainage?

 • Voorkomt wateroverlast
 • Verbetering van de bodemstructuur
 • Vermindert erosie
 • Voorkomt schimmelziekten
 • Verlengt het groeiseizoen

Wat onze klanten over ons zeggen

57 Google reviews

Heel erg te spreken over de kwaliteit van het geleverde werk. De voorbereiding, afvoer van oude tegels en aarde en het nieuw bestraten van onze oprit was in minder dan 2 dagen klaar. Offerte was duidelijk ; contacten waren prettig.

Peter Stel

Topbedrijf! Eerlijke prijs. Zeer snelle en nette werkers. Goed advies. Samenwerking met ander bedrijf in Peize (bestrating daar besteld) uitstekend. Tegels perfect gelegd! Kortom, geweldig bedrijf. Dennis, dank!!

WD HD

Dennis heeft voor een goede prijs het terras zeer strak er in gelegd. Randen netjes geslepen ipv geknipt. Erg tevreden over jouw service Dennis. Kan je van harte aan iedereen aanbevelen.

Edwin de Haan

Dennis en zijn team zijn professionele en hardwerkende mannen. Respect! Dennis is altijd bereikbaar voor overleg en advies en reageert snel. Dat wordt zeer gewaardeerd. Ook nadien, nu de tuin inmiddels klaar is, is hij voor vragen bereikbaar en komt hij terug om iets nog aan te passen/verbeteren. We zijn positief en tevreden over Somers Bestrating.

Astrid Brilman

Zeer professioneel, werken snel en vakkundig, super stakke tuin gekregen, houd zich aan de afspraken, niet te beroerd nog iets extra's te doen, vriendelijk, werken hard, weinig pauzes, Somers bestrating echt super bedankt, Een aanrader voor iedereen!!!!

Pam Hofman

Drainage offerte aanvragen

Kwaliteit, vakmanschap en service staan hoog in het vaandel bij ons stratenmakersbedrijf. Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen?

Bel of mail ons dan gerust, u kunt ook het contactformulier op de website invullen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met u op.

Hoe werkt de aanvraag?

 • Afspraak om je aanvraag te bespreken

  We komen graag bij je langs om te bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

 • Je ontvangt van ons een offerte binnen 5 werkdagen

  Na onze afspraak schrijven wij een vrijblijvende offerte, je ontvangt de offerte binnen 5 werkdagen.

 • Aan de slag!

  Na akkoord op de offerte, plannen we de werkzaamheden in op jouw gewenste data.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2