blog-drainage2-grijs

Drainage

Een essentieel systeem dat wordt gebruikt om overtollig water effectief af te voeren en de stabiliteit en functionaliteit van de grond te verbeteren.

Over drainage

Drainage is het afvoeren van water uit de bodem over en door de grond, met als gevolg het verlagen van het grondwaterpeil. Hierbij kan het water worden afgevoerd via drains, kleine sloten of greppels. Wanneer er water in uw tuin blijft staan, heeft dat vaak te maken met de klei grond en/of een verkeerde afloop van het water.

Ook veel groene aanslag op uw bestrating kan verholpen worden door drainage. Hierdoor word het water sneller afgevoerd, waardoor u minder groenaanslag krijgt.

blog-drainage2-grijs

Waarom drainage?

 • Voorkomt wateroverlast
 • Verbetering van de bodemstructuur
 • Vermindert erosie
 • Voorkomt schimmelziekten
 • Verlengt het groeiseizoen

Wat onze klanten over ons zeggen

51 Google reviews

Dennis en zijn team zijn professionele en hardwerkende mannen. Respect! Dennis is altijd bereikbaar voor overleg en advies en reageert snel. Dat wordt zeer gewaardeerd. Ook nadien, nu de tuin inmiddels klaar is, is hij voor vragen bereikbaar en komt hij terug om iets nog aan te passen/verbeteren. We zijn positief en tevreden over Somers Bestrating.

Astrid Brilman

Zeer professioneel, werken snel en vakkundig, super stakke tuin gekregen, houd zich aan de afspraken, niet te beroerd nog iets extra's te doen, vriendelijk, werken hard, weinig pauzes, Somers bestrating echt super bedankt, Een aanrader voor iedereen!!!!

Pam Hofman

Dennis Somers werd ons aanbevolen door de tegelleverancier vanwege zijn ervaring met keramische tegels. Daar hebben we geen spijt van gehad. Wat een geweldig nieuw en strak terras hebben we gekregen. Naar mijn bescheiden mening werkt Dennis snel, nauwkeurig en rondt pas af als hij zelf tevreden is.

Bob Hummel

Prima kwaliteit, en een snelle levering. Dennis reageert snel en is vriendelijk en duidelijk. Ik ben erg tevreden met de schutting 👍

EdwinRubenJesper

Somers Bestrating heeft bij ons een nieuw terras aangelegd. Snelle, goede en duidelijke communicatie vooraf, komt afspraken keurig na, verder alles in overleg. Zeer professioneel en werkt erg netjes. Kortom: wij zijn heel erg tevreden, een aanrader voor iedereen!

Grietje Veenstra

Drainage offerte aanvragen

Kwaliteit, vakmanschap en service staan hoog in het vaandel bij ons stratenmakersbedrijf. Heeft u een vraag of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen?

Bel of mail ons dan gerust, u kunt ook het contactformulier op de website invullen. Wij nemen dan binnen één werkdag contact met u op.

Hoe werkt de aanvraag?

 • Afspraak om je aanvraag te bespreken

  We komen graag bij je langs om te bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

 • Je ontvangt van ons een offerte binnen 5 werkdagen

  Na onze afspraak schrijven wij een vrijblijvende offerte, je ontvangt de offerte binnen 5 werkdagen.

 • Aan de slag!

  Na akkoord op de offerte, plannen we de werkzaamheden in op jouw gewenste data.

"*" geeft vereiste velden aan

Stap 1 van 2